Startpagina Aardappelen

Naar de oorsprong van de aardappel

Van 27 tot 31 mei gaat het tiende aardappelcongres door in Cusco in Peru. Over de locatie is duidelijk nagedacht. Het is namelijk de bakermat van de aardappel. Peru wordt dan ook aanzien als de hoofdleverancier van de knol.

Ook in België hebben we een belangrijke aardappelcultuur. Maar hoe geraakte die van Peru naar België? Welke geschiedenis er achter een van de belangrijkste voedingsgewassen voor de mens zit, werd onder meer uit de doeken gedaan in het Brussels Museum van de Molen en de Voeding.

En die geschiedenis gaat 10.000 jaren geleden terug. Waar nu Bolivia en Peru is, startten de jagers-verzamelaars toen met het kruisen van de eetbare aardappelsoorten. 7.000 jaar geleden ontstond de eerste gedomesticeerde...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken