Wat heb je nodig?
4 kalfstournedos (+/- 120 g per persoon)
600 g voorgekookte krielaardappelen
200 g sperziebonen
200 g peultjes
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
4 stengels lente-ui, gesnipperd
enkele stengels bieslook, gesnipperd
peper en zout
Voor de mosterddressing:
2 theelepels granenmosterd
1 theelepel suiker
60 ml olijfolie
1 eetlepel rode wijn azijn
peper en zout
Hoe ga je tewerk?
Meng alle ingrediënten voor de mosterddressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Snijd de groenten in fijne reepjes. Blancheer de sperziebonen, peultjes, bleekselder en wortelen 3 minuten in kokend water. Spoel onmiddellijk af onder koud water. Meng er de lente-ui, de bieslook en enkele eetlepels mosterddressing onder.
Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kruid de kalfstournedos met peper en zout. Gril de kalfstournedos op de hete barbecue 3 à 5 minuten per kant. Controleer regelmatig of het vlees niet aanbrandt, anders plaats je de grill wat hoger. Laat 10 minuten afgedekt rusten. Serveer met de krokante groentesalade en gegrilde krielaardappelen.
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op