Startpagina Voor ons gezin

Rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel

Deze rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel is een upgrade op de klassieke favoriet. Wat van deze taart een 2.0-versie maakt? De heerlijke topping die niemand kan weerstaan! Het is een verrassend lekkere heruitvinding van een geliefde klassieker. Om het voor 6 personen te bereiden , moet je rekenen op zo’n 70 minuten.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor de rijsttaart:

1 vel kruimeldeeg

boter (om de bakvorm in te smeren)

75 g dessertrijst

500 ml melk

75 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

1 ei

Voor de banketbakkersroom:

200 ml melk

2 eidooiers

30 g suiker

15 g maïzena

Voor de topping:

2 bananen

175 g basterdsuiker

50 g boter

150 ml room

0,50 kl vanille-extract

zeezout

Hoe ga je te werk?

Maak eerst de rijstvulling:

Breng de melk met de rijst, suiker en vanillesuiker tot tegen het kookpunt aan. Laat 30 minuten zachtjes garen, roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.

Breng voor de banketbakkersroom in een steelpannetje de melk aan de kook.

Klop in een kommetje de eidooiers met de suiker tot een wit schuimige massa.

Los de maïzena op in en beetje water. Voeg de melk en de opgeloste maïzena bij het wit schuimig eimengsel, giet alles terug in het steelpannetje en roer tot een mooi gebonden saus. Voeg deze banketbakkersroom bij de rijstvulling en voeg het ei toe. Roer goed.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Vet de taartvorm in en rol het deeg erin uit. Vouw de randen wat naar binnen.

Giet de vulling in de taartbodem en bak de taart in 30 à 35 minuten gaar.

En verder:

Maak ondertussen de karamel, smelt de boter met de bruine suiker op een zacht vuurtje.

Laat 4 minuten op een zacht vuurtje karameliseren, voeg dan de room, vanille en het zout toe.

Schenk in een kannetje en laat volledig afkoelen in de koelkast.

Haal de taart uit de oven een laat afkoelen op een rooster.

Snijd de bananen in plakjes. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom over de taart, leg er plakjes banaan op en werk af met de gezouten karamel. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken