Startpagina Varkens

Jonge varkenshouders en afnemer hebben elkaar gevonden

De broers Reinard, Tijl en Gerard De Roover hebben met hun ouders in Temse de varkenstak van hun boerderij verbreed met een eigen uitsnijderij en een groothandel in varkensvlees. Een van hun bekendste klanten is chef Wim Ballieu van Balls & Glory, het restaurantconcept rond gevulde gehaktballen. Landbouwleven ging langs in Temse voor een dubbelinterview.

De broers hebben naast 140 melkvee en 80 ha akkerbouw afgerond 500 zeugen op hun gesloten bedrijf. De varkens worden op verschillende eigen locaties afgemest. De eigen uitsnijderij is relatief nieuw voor het bedrijf.

“Wij zochten al een tijdje naar het verbreden van de activiteiten, omdat de prijzen in de varkenssector al enkele jaren niet zo winstgevend waren. Eerst hebben we geprobeerd om via verkoop in de korte keten extra marge te krijgen, via ons toenmalige merk ‘Piétrain de Grain’ en met onder meer een marktkraam. Door de rechtstreekse...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Optimaliseren van voederopname, groeiprestaties en uniformiteit

Varkens In het Unipig-onderzoeksproject gaan ILVO en KU Leuven op zoek naar strategieën om de uniformiteit tussen dieren in eenzelfde productieronde te verhogen. Uit 2 recente proeven blijkt dat het bijkomend aanbieden van nat snoepvoeder in een vertrouwde kom bovenop speenvoeder in een standaardvoederbak de voederopname tijdens de eerste week na het spenen verhoogt.
Meer artikelen bekijken