Gents restaurant serveert eerste ‘duoburger’, met helft minder vlees
In Gent is Resto Leo begonnen met het serveren van een ‘duoburger’, een burger met 50% varkensvlees en 50% peulvruchten. Een ideale oplossing voor wie minder vlees wil eten maar de smaak niet kan missen. Flexitariërs kunnen kiezen tussen een duoburger met varkensvlees, witte en rode bonen en een met spliterwten, wortelen en varkensvlees.

De duoburger is maandag 10 februari, ter gelegenheid van wereldpeulvruchtendag, een eerste keer gebakken. In Resto Leo kost het gerecht 15 euro. Het gaat om een volwaardige burger die vlees en plantaardig voedsel combineert. “We willen met de duoburger kinderen meer groenten laten eten maar ook ouderen die omwille van gezondheidsreden minder vlees moeten eten een gezond alternatief aanbieden”, zegt Mieke Verniest van de Zwalmbeekhoeve....
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement