Vorig jaar 80 ha meer peulvruchten op Vlaamse velden
Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, vezels, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen. Steeds meer Vlaamse landbouwers ontdekken peulvruchten als een veelbelovende teelt met een lage milieu-impact, meldt het Agentschap Landbouw en Zeevisserij ter gelegenheid van de Week van de Peulvrucht.

Door vaker peulvruchten te eten, dragen we niet alleen bij aan onze eigen gezondheid, maar ook aan een duurzamere wereld. Ook in Vlaanderen gaan landbouwers aan de slag met deze gewassen, die vaak verkocht worden in korte keten of door lokale producenten verwerkt worden.
Zo blijkt uit de verzamelaanvraag dat in 2024 landbouwers 323 ha aan nieuwe eiwitgewassen – droog geoogste erwten en bonen, kikkererwten, quinoa en sojabonen – hebben aangegeven. Dat is zo’n 80 ha meer dan in 2023.
Kikkererwtenteler Thomas...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement