Traybake met witloof, pastinaak, appel en geitenkaas
Deze traybake met witloof, pastinaak, appel en geitenkaas is een heerlijke combinatie van zoet en hartig. De geroosterde groenten krijgen extra diepte door de romige geitenkaas, de frisse appel en een erwtendip. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat perfect is als bijgerecht of vegetarische maaltijd. Vol smaak, gezond én makkelijk! na een bereiden van 35 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
Voor de traybake:
3 stronken witloof
2 pastinaken
2 appels (Jonagold)
50 g pecannoten
50 g gedroogde veenbessen
150 g zachte geitenkaas
2 el olijfolie
1 tl honing
1 tl tijm
peper
Voor de erwtendip:
diepvrieserwten (ontdooid)
1 teentje knfolook
1 el olijfolie
2 el citroensap
1 el munt
Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het witloof en de appels in parten, schil de pastinaak en snijd ook in parten.
Leg de witloof-, pastinaak- en appelpartjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, honing, tijm en peper. Hussel alles door elkaar zodat de groenten en appels goed bedekt zijn.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Voeg de geitenkaas, pecannoten en veenbessen toe in de laatste 5 minuten.
Maak de erwtendip:
Doe de ontdooide erwten, knoflook, olijfolie, citroensap, munt en peper in een hakmolen en mix tot een gladde dip. Gebruik een maatbeker en soepmixer als je geen hakmolen hebt.
Voeg indien nodig een klein beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Afwerking:
Haal de traybake uit de oven en serveer met de erwtendip.