Varkenshaasje gevuld met peer en Belgische kaas
Dit varkenshaasje gevuld met peer en Belgische kaas is een heerlijk en verfijnd gerecht. Ideaal om indruk te maken tijdens een speciaal diner of een feestelijk moment. Het is een topper voor je menu. Het heeft een bereiding nodig van 45 minuten voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
2 sjalotten
2 peren
boter
150 ml droge witte wijn
800 g varkenshaasjes
peper
zout
100 g blauwschimmelkaas (Pas de Bleu)
1 bosje peterselie
4 takjes rozemarijn
250 ml kippenbouillon
120 ml room
Hoe ga je te werk?
Snipper het sjalotje. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Bak het sjalotje in boter glazig. Voeg de perenblokjes toe en bak ze goudbruin.
Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en laat het vocht inkoken.
Snijd het varkenshaasje in de lengte open, maar snijd niet helemaal door. Kruid het vlees rondom met peper en zout.
Vul het vlees met de blauwe kaas. Verdeel er plukjes peterselie over en schep er de perenblokjes op. Verdeel er de rozemarijn over en plooi het vlees terug dicht. Zet vast met keukentouw.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het varkenshaasje rondom goudbruin in boter. Leg het vervolgens in een ovenschaal en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat na het bakken onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Blus de bakpan met de kippenbouillon en laat voor de helft inkoken. Roer er de room onder en breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd het varkenshaasje in mooie plakjes en serveer met de saus.
Lekker met pastinaak- of knolselderpuree.