Garnalencocktail met appel en selderij
Het is een ultieme klassieker tijdens de feestdagen: de garnalencocktail. Ook op een doordeweekse dag scoor je met dit eenvoudige gerechtje. Na 25 minuten is dit voorgerechtje klaar voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
300 g grijze garnalen
1 appel (greenstar)
2 stengels witte selder
1 rode ui
4 eieren
kropsla
2 takjes dille
Voor het sausje:
4 el mayonaise
1 kl tomatenpuree
0,50 tl cayennepeper
2 el tomatenketchup
1 tl citroensap
1 kl cognac
peper
zout
Hoe bereid je het?
Spoel de selderij en snijd in fijne schijfjes. Snijd de appel in dunne schijfjes en besprenkel met enkele druppels citroensap.
Pel en snijd de rode ui in fijne ringen.
Maak een sausje met de mayonaise, tomatenpuree, cayennepeper, tomatenketchup, citroensap en cognac. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de eitjes 7 minuten in kokend water en koel af in ijswater.
Verdeel enkele slablaadjes over de cocktailglazen. Schik er de appelschijfjes in en verdeel de selder over de glaasjes.
Schep de garnalen in de glaasjes en werk af met eitjes, cocktailsaus en rode ui.
Kruid met peper, zout en serveer met een takje dille. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.