Hartige kaastaart
Een zelfgemaakte gebakken kaastaart, daar kan niets tegenop! Met dit recept geniet je van een lekker stukje hartige cheesecake, ideaal voor een originele lunch of avondmaal. Na een bereiding van 75 minuten kunnen 4 lekkerbekken hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
1 vel bladerdeeg
150 g Père Joseph
150 g Passendale
200 ml room
375 ml melk
3 eieren
40 g bloem
peper
zout
nootmuskaat
3 el bieslook
Hoe bereid je het?
Neem een bakvorm en vet die goed in. Rol het bladerdeeg uit en snijd het af in de gewenste maat. Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem.
Snijd een stuk Père Joseph in fijne stukjes. Doe hetzelfde met een stuk Passendale.
Zet de melk samen met de bloem op het vuur. Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten. Voeg de 2 kazen toe aan de melk en de bloem. Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.
Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe. Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg ten slotte de 2 mengsels bij elkaar en voeg de bieslook toe. Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.
Plaats de taart in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 45 tot 50 minuten.
Laat afkoelen, snijd er een punt uit en werk het bord af. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be