Startpagina Varkens

“Noem ons gerust ‘moderne keuterboeren’. We zijn fier op die naam”

Steven en Didier houden alles kleinschalig op hun boerderij in Mater (Oudenaarde). Met amper 2 ha slagen ze erin om genoeg winst te genereren voor hun beiden en om te leven op het ritme van de natuur. Buitenloopvarkens vormen hun grootste bron van inkomsten, maar ze verkopen ook bloemen en vlees van lammeren, kippen en kalkoenen (vers en verwerkt).

Boerderij Modest & Kamiel bestaat nog maar 6 jaar. “Aan onze boerderij gaat een lang traject vooraf. Wij komen niet uit families van boeren en we kregen dus geen hoeve in onze schoot geworpen. We woonden en werkten in de stad, in de zorg en in het onthaal. Ik heb wel de landbouwschool gevolgd in het middelbaar”, vertelt Didier.

Zoektocht van 7 jaar

De 2 voormalige Gentenaars hebben maar liefst 7 jaar moeten zoeken naar een geschikte hoeve die ze konden kopen, ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Optimaliseren van voederopname, groeiprestaties en uniformiteit

Varkens In het Unipig-onderzoeksproject gaan ILVO en KU Leuven op zoek naar strategieën om de uniformiteit tussen dieren in eenzelfde productieronde te verhogen. Uit 2 recente proeven blijkt dat het bijkomend aanbieden van nat snoepvoeder in een vertrouwde kom bovenop speenvoeder in een standaardvoederbak de voederopname tijdens de eerste week na het spenen verhoogt.
Meer artikelen bekijken