Startpagina Aardappelen

Stilaan tijd om aan loofdoding te denken

Veerle De Blauwer, onderzoekster aardappelen bij Inagro en coördinator van het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA), kijkt vooruit naar de loofdoding in aardappelen die eraan komt. Dat gebeurt doorgaans op een chemische wijze, maar mechanische technieken kunnen ook.

Aardappelen die bestemd zijn om te bewaren, worden bij voorkeur geloofdood. Door te loofdoden stoppen de knollen met groeien en vormen ze een dikkere schil. Zo worden ze velvast en komen ze meer en meer los van de stengel. Dit zorgt voor een vlottere oogst en voor minder kans op stootblauw en rooibeschadiging.

Chemische loofdoding

Er zijn nog maar beperkt actieve stoffen op de markt waarmee onze aardappelen kunnen doodgespoten worden. Carfentrazon-ethyl (Spotlight...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Agristo gaat in India diepvriesfrieten maken

Bedrijfsnieuws Agristo uit Wielsbeke, één van de grote aardappelverwerkers uit West-Vlaanderen, wil in India een productielijn voor diepvriesfrieten bouwen. De eerste spadesteek werd op 2 maart gegeven tijdens de economische missie, met onder meer prinses Astrid, buitenlandminister Maxime Prévot en Vlaams minister-president Matthias Diependaele.
Meer artikelen bekijken