Hoe AI en robots bijdragen aan voedselveiligheid
Op 7 juni, de World Food Safety Day, brachten de bestuurders van 21 Europese voedselagentschappen een bezoek aan het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) in Melle. De groep wil de voedselveiligheid verbeteren en kijkt met veel belangstelling naar de robots, drones en proeffabriek van het ILVO.

De bestuurders van de Europese voedselagentschappen komen regelmatig samen om na te denken over nieuwe risico’s, vernieuwingen op te volgen en het belang van de voedselveiligheidscultuur bij bedrijven te benadrukken. Voor deze driedaagse ontmoeting was technologische vernieuwing één van de thema’s. Het is belangrijk dat alle voedselagentschappen dezelfde nieuwe technieken kennen en op dezelfde manier inzetten.
Hoog niveau van voedselveiligheid handhaven...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement