Startpagina Aardappelen

Wat ondernemen na slechte aardappeloogst door weersomstandigheden?

De slechte weersomstandigheden in het voorjaar zorgden al voor een verlate start van het teeltseizoen, waardoor ook de najaarswerkzaamheden niet vroeg van start konden gaan. Het mooie en groeizame weer in september zorgde voor nog heel wat extra kilo’s die meer dan welkom waren voor de telers en de afnemers. Dat schrijft Belpotato in een persbericht. 

De hoge temperaturen op dat moment waren niet ideaal voor een aardappeloogst voor langdurige bewaring. De hevige regenval in oktober en november zorgt er nu voor dat er een aantal percelen zijn die niet kunnen gerooid worden. De situatie is het ergst in West- en Oost-Vlaanderen, de Kempen en Henegouwen maar ook elders zijn er heel wat problemen. Naar schatting moet nog tussen de 20-25% van het Belgisch aardappelareaal gerooid worden. Inschattingen spreken van 10 à 15% in Wallonië en van 20 à 30% in Vlaanderen. Dit baart zowel de telers als...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken