Startpagina Actueel

Glyfosaat aan ‘t eind van zijn mandaat?

Het gebruik van glyfosaat als gewasbeschermingsmiddel is al een lange tijd een hekel discussiepunt. De actieve stof, die onder andere te vinden is in de alombekende onkruidverdelger Roundup, zou kankerverwekkend zijn. Hoe het met de toelating na 15 december zit, als de vergunning afloopt, blijft een vraagteken.

Kankerverwekkend of niet, het antwoord is nog steeds niet duidelijk. Toch zou meer informatie wenselijk zijn, aangezien de verlenging afhangt van het feit of glyfosaat nu de gezondheid van mens, dier en milieu (zoals bodemleven en bodem-biodiversiteit) schaadt. Het EFSA (het Europees Voedselveiligheidsagentschap) en het ECHA (Europees Agentschap voor chemische stoffen) beweren van niet, terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie glyfosaat als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ beschouwt. De betrouwbaarheid van de Europese studies echter was...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Aandachtspunten inzake voeding en mogelijke aandoeningen nu schapen met lammeren terug de wei op gaan

Schapen Na een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?
Meer artikelen bekijken