Startpagina Aardappelen

Hoe gaat de hybride aardappel de aardappelsector wereldwijd veranderen?

Is de hybride aardappel het nieuwe wapen in de strijd voor een grotere voedselzekerheid? Zeker in landbouwgebieden in Afrika kan de hybride versie van het populaire gewas hét verschil maken. Maar ook in Westerse landen kan het een grote rol spelen in de verduurzaming van de landbouw. In het boek "Impact of hybrid potato: the future of hybrid potato from a systems perspective’ worden de maatschappelijke aspecten van de hybride aardappel belicht.

Het boek is het eindresultaat van het door NWO gefinancierde onderzoeksproject “Verantwoorde Innovatie in de Nederlandse aardappelveredeling (Potarei)”. De projectpartners waren Wageningen University & Research (WUR), Rathenau Instituut, Rijksuniversiteit Groningen en Solynta. In het boek, uitgegeven door Wageningen Academic Publishers and KIT Royal Tropical Institute, schrijven de onderzoekers zowel over de technische innovatie van de hybride aardappel als over de manier waarop de toegang tot goed uitgangsmateriaal voor kleinschalige...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken