VN-organisatie: vlees, eieren en melkproducten essentiële voeding
Vlees, melkproducten en eieren zijn cruciale bronnen van voedingsstoffen waar veel nood aan is. Ze kunnen niet gemakkelijk uit plantaardige voeding gepuurd worden, zo meldt de Voedsel- en landbouworganisatie (FAO), een agentschap van de Verenigde Naties (VN) dat honger uit de wereld wil helpen en 'voedselveiligheid' wil bewerkstelligingen.

Vooral tijdens cruciale levensfases zoals de zwangerschap en borstvoedingsperiode, de kindertijd, adolescentie en op oudere leeftijd spelen vlees, melkproducten en eieren een zeer belangrijke rol, zo blijkt uit een studie van de FAO. Ze reiken heel wal belangrijke voedingsstoffen aan zoals eiwitten, vetten en koolhydraten, maar ook zogenaamde micronutriënten (die in kleinere hoeveelheden nodig zijn, nvdr.) die moeilijker in de juiste hoeveelheid en met de juiste kwaliteit uit plantaardige voeding te halen zijn.
"Eiwitten van hoge kwaliteit, een...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement