Startpagina Actueel

VN-organisatie: vlees, eieren en melkproducten essentiële voeding

Vlees, melkproducten en eieren zijn cruciale bronnen van voedingsstoffen waar veel nood aan is. Ze kunnen niet gemakkelijk uit plantaardige voeding gepuurd worden, zo meldt de Voedsel- en landbouworganisatie (FAO), een agentschap van de Verenigde Naties (VN) dat honger uit de wereld wil helpen en 'voedselveiligheid' wil bewerkstelligingen.

Vooral tijdens cruciale levensfases zoals de zwangerschap en borstvoedingsperiode, de kindertijd, adolescentie en op oudere leeftijd spelen vlees, melkproducten en eieren een zeer belangrijke rol, zo blijkt uit een studie van de FAO. Ze reiken heel wal belangrijke voedingsstoffen aan zoals eiwitten, vetten en koolhydraten, maar ook zogenaamde micronutriënten (die in kleinere hoeveelheden nodig zijn, nvdr.) die moeilijker in de juiste hoeveelheid en met de juiste kwaliteit uit plantaardige voeding te halen zijn.

"Eiwitten van hoge kwaliteit, een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Aandachtspunten inzake voeding en mogelijke aandoeningen nu schapen met lammeren terug de wei op gaan

Schapen Na een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?
Meer artikelen bekijken