Startpagina RULA Fruit

“Met de energiecrisis moeten we heel onze planning omgooien”

Raf Quirijnen en Marleen Van Hasselt telen aardbeien in serres in Loenhout. Startend van niets bouwde het koppel een mooi bedrijf met 4 serres. De glastuinbouw heeft al voor veel uitdagingen gestaan, maar dit jaar lijkt alles samen te komen. De gevolgen van de hitte, de stijgende teeltkosten en de hoge energiekosten zijn zeer uitdagend.

Raf en Marleen hebben al een zeer uitdagend jaar achter de rug, en dat zal niet snel verbeteren. Door de hoge energieprijzen kiezen veel aardbeientelers ervoor om in de winter hun serres niet te belichten, wat tot een schaarste aan lokale aardbeien in de winter kan leiden. Zonder belichting hebben de aardbeien meer tijd nodig om te rijpen en dus plantten Raf en Marleen hun aardbeien vroeger dan normaal. De aardbeiplanten die met Kerstmis geplant worden, zullen ook pas later dan normaal in het voorjaar geoogst kunnen worden. Dat kan ervoor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Fruit

Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers: van fruitcrisis tot succesverhaal

RULA Fruit Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers is in België een van de grootste bedrijven wanneer het gaat om het blauwe genot. Met zijn 16 ha gewas in volle grond, en een deel ervan onder regenkappen, kan het familiebedrijf zich van een inkomen voorzien. Toch blijft het nodig om zichzelf herhaaldelijk opnieuw uit te vinden.
Meer artikelen bekijken