Startpagina Actueel

Vlees blijft vaste plek op het bord van de Belg behouden

Vlees blijft in België veruit de belangrijkste eiwitbron. De absolute meerderheid van de Belgen (96%) eet vlees. Een zeer kleine groep (4%) heeft een zuiver vegetarische levensstijl. De hoofdreden om voor vlees te kiezen is de smaak ervan: we vinden vlees lekker en associëren vlees eten met genieten. Naast de smaak is de voedzaamheid een belangrijke drijfveer.

Ten slotte blijven we ook gewoontedieren wanneer het op onze voeding aankomt. Het vasthouden aan de eetgewoonten vervolledigt de top drie van de keuzes voor vlees. 68% geeft aan dat vlees sterk ingebakken zit in zijn voedingsgewoontes, waardoor vlees aankopen, bereiden en er receptinspiratie voor hebben of vinden weinig moeite kost. Dit blijkt uit de bevraging van iVox in februari 2022.

Belg zoekt vaker de variatie op

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Aandachtspunten inzake voeding en mogelijke aandoeningen nu schapen met lammeren terug de wei op gaan

Schapen Na een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?
Meer artikelen bekijken