Wat heb je nodig?
6 stronkjes witloof
6 sneetjes gekookte beenham
klontje hoeveboter
30 g bloem
30 g boter
7 dl (halfvolle) melk
gemalen kaas
paneermeel
peper, zout en nootmuskaat
Hoe ga je te werk?
Stoof het witloof in de boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Plaats de kookpan op de bodem van de bakoven en laat garen gedurende 45 minuutjes. Maak een kaassaus te beginnen met de roux, voeg de melk toe en breng aan de kook. Doe ongeveer 30 g gemalen kaas bij de bechamelsaus.
Laat het witloof uitlekken en maak de rolletjes met de ham en het witloof. Deze laatste laat je best wat uitlekken. Schik ze in een ovenschaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de gemalen kaas en paneermeel om een stevige korst te verkrijgen. Plaats het gerecht ongeveer tien minuten onder de hete grill tot er een goudgeel korstje verschijnt.
Mag het wat meer zijn? Leg dan een laag puree bovenop de ovenschotel. Succes gegarandeerd!
Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op