Startpagina wildschade

Opnieuw financiële ondersteuning voor preventieve maatregelen everzwijnschade

Het Agentschap voor Natuur en Bos herlanceert de projectsubsidie voor initiatieven die bijdragen aan preventie van everzwijnschade. Op die manier hoopt men het samenleven met everzwijnen makkelijker te maken. De focus van de projectoproep ligt op lokale overheden die fungeren als aanspreekpunt en kenner van knelpunten. Er wordt voor deze projectoproep 100.000 euro voorzien.

Everzwijnen zijn al enkele jaren aan een opmars bezig in Vlaanderen. Goed nieuws voor onze natuur, maar helaas brengt dat ook conflictsituaties met zich mee. Ze eten graag én alles wat op hun pad komt. Dat zorgt vaak voor destructie, wrevel en weerstand. Preventieve maatregelen kunnen zeker soelaas bieden. Daarom lanceert het Agentschap Natuur en Bos een projectsubsidie om samenwerkingsprojecten rond preventieve maatregelen te stimuleren.

Oplossingen op lange termijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in wildschade

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken