Gemiddelde meerwaarde bedraagt 77.000 euro op bedrijven met hoeveverwerking
Zonder rekening te houden met bijkomende kosten als gevolg van de keuze voor de korte keten werd gemiddeld een meerwaarde van 77.000 euro gerealiseerd op bedrijven met zuivelverwerking thuis. Dat blijkt uit een uitgebreide studie van Steunpunt Korte Keten en SBB, met financiële steun van de FOD Economie. De studie geeft een richting aan voor anderen.

Objectieve cijfers over de korte keten zijn in Vlaanderen heel moeilijk te vinden. Maar een zicht krijgen op het hoe en wat is belangrijk om ook beleidskeuzes te maken om de verdere korte keten in Vlaanderen te ondersteunen. De FOD Economie steunde financieel een studie, die werd uitgevoerd door Steunpunt Korte Keten en SBB.
31 zuivelbedrijven
Steunpunt Korte Keten analyseerde 11 hoevezuivelaars in detail vertrekkende...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement