Startpagina wildschade

Schapenhouder Marcel Neyens: “Er zitten nog te veel gaten in het wolvensysteem”

Hobbyschapenhouder Marcel Neyens uit Peer werd begin 2019 getroffen door de wolf. Toen werden 4 van zijn schapen gedood. Zijn schapen waren het derde slachtoffer in de gemeente Peer. “Ik dacht na de tweede aanval nog niet dat de wolven schapen zouden pakken die tussen de huizen langs een drukke baan staan, maar 5 dagen later was het zover”, aldus Marcel.

Op een bepaald moment kreeg Marcel een telefoontje. “Iemand belde mij op om te zeggen dat ik naar mijn schapen moest gaan kijken, want er was bezoek geweest. De wolf had 4 van mijn schapen gedood in één nacht. Even daarna heb ik mijn schapenweide omrasterd en 80% van de kosten teruggekregen. Dat is niet genoeg. Als Europa ervoor kiest om dat dier te beschermen, mogen ze daar ook de kosten van dragen. Ik heb daar niet voor gekozen.”

Vergoeding houdt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in wildschade

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken