Startpagina Mechanisatie

Altijd fierheid in (loon)werk gestoken

Roger en Liliane Raymaekers uit Willebringen (Boutersem) nabij Tienen stopten vorig jaar, enkele jaren na de pensioengerechtigde leeftijd, definitief met het loonwerk dat ze de laatste jaren reeds hadden afgebouwd. Eerder stopten ze al met het vetmesten van varkens. Naast het constant investeren in machines, is er nog een andere constante bij het koppel merkbaar: de fierheid en kwaliteit die ze in hun werk staken.

Roger Raymaekers is zoon en kleinzoon van een loonwerker. Drie generaties lang is er dus aan loonwerk gedaan. In 1964 had Rogers vader 3 dorsmolens waarmee ze rondtrokken.

LBL: Dag Roger wanneer ben jij begonnen als loonwerker?

RR: “Dat is moeilijk om exact een ant-woord op te geven: al van kinds af aan hielp ik altijd mijn vader. Ik was zeker 9 jaar toen ik begon met rijden. Dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Het belang van correct kantstrooien

Mechanisatie Een nauwkeurige afstelling van de kunstmeststrooier is niet alleen cruciaal voor een efficiënte bemesting, maar wordt in MAP 7 ook erkend als een ‘goede praktijk’. Een specifiek aandachtspunt hierbij is het kantstrooien, dat vanaf 2025 een verplichte maatregel wordt.
Meer artikelen bekijken