Vers geld voor bedrijf dat 'ademhaling' fruit meet
Het agrotechbedrijf Optiflux heeft 600.000 euro kapitaal opgehaald bij investeerders. Het bedrijf ontwikkelt een controlesysteem voor betere fruitbewaring, op basis van ademhalingsmodellen van fruit.

Fruit ademt, legt Niels Bessemans uit, CEO van Optiflux. "Hoe meer zuurstof fruit verbruikt, hoe meer de kwaliteit daalt. Wij gaan in de koelcellen dat zuurstofgehalte meten en verlagen. Er mag ook niet te weinig zuurstof aanwezig zijn, of het fruit begint te fermenteren.
Optiflux gaat het zuurstofniveau zo regelen dat het fruit in een soort coma belandt." Dat zorgt er voor dat de kwaliteit van het fruit dat bij de consument terechtkomt langer op niveau blijft, maar door de technologie van Optiflux...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement