Vlaming kiest voor pure en lokale voeding, stelt VLAM in trendrapport
Een kleine helft van de Vlamingen kiest voor gerechten op basis van pure producten. Maar dat belang zou de komende jaren nog verder zou toenemen. Ook de lokale producten, onder meer door het groeiende bewustzijn tijdens de corona-pandemie, zijn aan een verdere opmars bezig. Meer dan de helft van de Vlamingen geeft aan dat ze lokale productie belangrijk vinden bij de aankoop van verse voeding. Dat blijkt uit een trendrapport van VLAM.

Ter gelegenheid van Wereldmelkdag publiceerde VLAM een trendrapport dat de voornaamste bewegingen in consumentenvoorkeuren voor zuivel aangeeft. Opvallend: de COVID-19-pandemie versnelde enkele trends waardoor pure en lokale voeding aan belang wonnen.
De Vlaamse consument heeft alsmaar meer aandacht voor gezonde voeding en de mogelijke gezondheidsvoordelen van pure producten, zoals zuivelproducten natuur. Daarnaast heeft de consument ook een hernieuwde interesse in de korte keten, waarin de lokale...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement