Startpagina Archief

MCC lanceert PCR-analyse voor A2-gen in melk

De vraag naar A2-melk neemt wereldwijd toe, vooral omdat deze melk mogelijk beter verteerbaar zou zijn voor sommige mensen. Daardoor kiezen steeds meer melkveehouders voor de productie van A2-melk. Daarom lanceerde het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) deze maand een PCR-test die het A2-gen in melk detecteert.

Dat melk een bron van eiwitten is, is al lang geweten. Een glas halfvolle melk van 150 ml bevat al zo’n 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid melkeiwitten. Ongeveer 80% van deze eiwitten bestaat uit verschillende soorten caseïne-eiwitten, ook wel kaasstof genoemd vanwege hun rol bij het maken van kaas. Bètacaseïne is de op één na meest voorkomende vorm, die zelf ook weer bestaat uit minstens 8 varianten.

A1- versus A2-melk

De 2...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen