Startpagina Archief

Luc De Reycke blikt terug én vooruit

Na een carrière van liefst 41 jaar op het Proefcentrum voor de Groenteteelt (PCG), dat eind maart met PCA en PCS fusioneerde tot Viaverda, ging de bijna 63-jarige Luc De Reycke op 1 augustus met pensioen. Van technieker werkte hij zich op tot bedrijfsleider van het PCG. Hoe kijkt hij terug op het onderzoek en vooruit naar de toekomst van de vollegrondsgroenteteelt? “Kennis doorgeven aan telers blijft essentieel.”

Luc startte in 1983 als tweede werknemer bij de toenmalige ‘Tuinbouwwerkgroep Zuid-Vlaanderen’. Hij werkte zich er op tot onderzoeker, teeltvoorlichter en tot slot bedrijfsleider van het PCG. Op de site in Kruishoutem zijn intussen zo’n 50 mensen actief.

Hoe bent u bij het proefcentrum beland?

Via een sollicitatie bij een zaadhuis voor landbouwzaden kwam ik bij het CIPF (Centre indépendant de promotion fourragère) in Louvain-la-Neuve terecht. Daar ging ik als...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen