Startpagina Archief

Wat doet wolvenschade met de

veehouder als mens?

De wolf is terug in Vlaanderen sinds 2017-2018. Ondertussen zijn er regelingen uitgewerkt voor schademelding en schaderegeling en zijn er adviezen hoe je je dieren kan beschermen. Er zijn risicozones afgebakend en er zijn financiële tussenkomsten voor het aanpassen van de afsluitingen in deze zones. Dat de wolf elke nacht dierenleed veroorzaakt, daar wordt door de verantwoordelijken over gezwegen. En wat de impact is van deze permanente dreiging op de betrokken veehouders zelf, daarrond is het in Vlaanderen nog veel stiller.

In Frankrijk is de wolf al actief sinds het begin van de jaren 90. Er zijn momenteel een duizendtal wolven verspreid over een groot deel van Frankrijk, maar vooral in de bergachtige regio’s tegen Zwitserland en Italië aan. Er worden jaarlijks tussen 12.000 en 15.000 dieren slachtoffer van wolvenaanvallen. Vooral de geherderde kuddes in de bergachtige gebieden vallen vaak ten prooi aan wolvenaanvallen.

Frankrijk denkt ook aan de mens

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen