Startpagina Archief

Moeten antibioticanormen in dierlijke productie strenger?

Volgens onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde worden gevaarlijke bacteriën al bij de huidige toegelaten concentraties antibiotica resistent tegen antibiotica. Amcra vindt het nog te vroeg om verregaande conclusies te trekken: “Verdere studies zijn nodig om te bepalen of de normen voor antibioticaresidu’s in dierlijke producten lager moeten.”

Op basis van onderzoek stelde het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) dat zelfs een tiende van de huidige toegelaten antibioticaresidu’s in dierlijke producten al kan bijdragen tot resistentie tegen het geneesmiddel. “Antibioticarichtlijnen onderschatten mogelijk het risico op resistentie”, klonk het. Onderzoekers van het ITG roepen dan ook op om de huidige normen rond het gebruik van antibiotica in de voedselproductie te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen