Startpagina Archief

Wat ondernemen als je

overlast hebt van distels

op naburige percelen?

Een naburig perceel is enorm vervuild met akkerdistels, waardoor distelzaad overwaait naar onze landbouwgrond, met alle gevolgen van dien. Hoe kunnen wij hiertegen optreden en welke verplichtingen voorziet de wetgeving over de bestrijding van distels in de buurt van landbouwpercelen en tuinen?

De eerste wetgeving inzake distelbestrijding dateerde uit de 19de eeuw, maar het was lange tijd het Koninklijk Besluit van 19 november 1987 dat een uitdrukkelijke algemene distelbestrijdingsplicht oplegde.

Wetgeving inzake distelbestrijdingsplicht

Het Koninklijk Besluit van 19 november 1987 verplichtte elke eigenaar of gebruiker van een grond om daar met alle middelen de bloei, de zaadvorming en uitzaaiing van schadelijke distels te beletten. Het besluit merkte onder andere de akkerdistel (cirsium arvense Scop.) aan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen