Startpagina Archief

Hoe ze herkennen, voorkomen en bestrijden?

Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Kolen mogen dan al ‘groeien als kool’, toch heeft de teelt wel tijd nodig. Het vraagt bovendien de nodige kennis van de tuinliefhebber, vooral ook omdat ze gevoelig zijn voor ongeveer 40 ziektes en plagen. We zetten de belangrijkste op een rijtje en vertellen je hoe ze te herkennen, eventueel te voorkomen en indien nodig te bestrijden.

Een gezonde teelt start met een gezonde bodem. Ideaal is een voedzame grond, rijk aan organisch materiaal, goed vochthoudend, maar niet nat, met een hoge pH-waarde (niet zuur). Kolen zijn echte veelvraten. Werk voldoende compost of stalmest in en voorzie een extra kalkbeurt tijdens de grondvoorbereiding. Zo zijn we in elk geval al goed begonnen…

Preventie van ziektes

Ziektes kan je beter voorkomen dan genezen. Een gezonde bodem en een ruime vruchtafwisseling kunnen al heel wat onheil voorkomen. Hou er bij de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen