Startpagina Archief

(H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.

Die onwerkelijke coronaperiode ligt alweer een tijdje achter ons. Hoe verschrikkelijk die periode ook was, hij bracht de landbouw en de burger wel dichter bij elkaar. Hoewel men dat vandaag de dag soms alweer lijkt te vergeten, bleek de landbouwsector toen plots een essentiële sector. Bovendien bracht de plotse extra vrije tijd, de consumenten – in beperkt gezelschap – naar buiten en naar ‘den buiten’. Wandelen en fietsend op het platteland ontdekten de stedelingen zo ook de producten recht van bij de boer.

Voor heel wat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen