Startpagina Archief

Belgische diervoedersector wil verder verduurzamen

“Het stikstofbeleid, de milieu- en klimaateisen, de vergrijzing in de landbouwsector en het gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief dragen zeker bij aan de afname van de Belgische veestapel”, aldus Katrien D’hooghe, Managing Director van BFA. “Dat deze neerwaartse trend zich ook laat voelen in de diervoedersector, is geen verrassing. Toch blijven we geloven in een positieve toekomst voor onze sector en zetten we in op verduurzaming.”

De focus van de Belgische diervoederproducenten ligt niet enkel op het produceren van veilig en kwalitatief hoogstaand diervoeder, maar ook op duurzaamheid, milieu, dierenwelzijn en klimaat. Rik Vandeputte, de nieuwe voorzitter van Belgian Feed Association (BFA), gelooft sterk in de reductie van uitstoot dankzij innovatie in de voeders.

Minder methaan

BFA besliste bijvoorbeeld om samen met haar leden een collectief engagement aan te gaan om de methaanuitstoot van runderen te reduceren. De lijst...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen