Startpagina Archief

Scharrelvarkens, een kwestie van waarden

en terugkeren naar de roots

De 80 zeugen en biggen van Luc Lefèvre leven op de weilanden van het Condroz-dorp Dorinne. De varkens worden hier geboren en grootgebracht in de openlucht. Deze Waalse varkenshouder opende voor ons de deuren van zijn bedrijf om ons meer te vertellen over zijn aanpak.

Als we vragen waarom hij koos voor dit type van fokkerij, ant-woordt Luc Lefèvre meteen: “Varkens moeten buiten leven, dat is logisch voor mij. Ik voorzie voor mijn dieren dus een natuurlijke leefomgeving." Het was een keuze die hij zo'n 20 jaar geleden maakte, toen hij besloot om de boerderij van zijn ouders over te nemen. In die tijd werkte deze landbouwer als technicus in een veterinair centrum.

Dat was in een periode waarin het Waalse Gewest de varkenshouderij verder wilde ontwikkelen. Luc Lefèvre specialiseerde zich in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen