Startpagina Archief

Quiche met witloof, blauwe kaas en druiven

Verzot op quiche en niet bang om nieuwe combinaties te proberen? Dan moet je deze versie met witloof, blauwe kaas en druiven zeker eens maken. Deze quiche smaakt het best in de herfst en winter wanneer de grondwitloof op zijn lekkerst is. Na een bereiding van 75 minuten is dit gerecht klaar voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

2 uien

500 g grondwitloof

2 el tijm

200 g blauwe druiven

1 vel kruimeldeeg

2 el frambozenazijn

1 tl kandijsuiker

2 eieren

250 g ricotta

150 g Pas de Bleu

boter

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180 °C

Beboter een bakvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.

Prik er met een vork gaatjes in.

Bedek de deegbodem met bakpapier, stort er bakbonen of bakparels op en bak het deeg 20 minuten blind in de oven.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen