Startpagina Archief

Blijven doen waar

je het sterkst in bent

“Erwten worden bij ons bijvoorbeeld minder geteeld”, zegt Hilde Dhuyvetter. “De intensieve teelten blijven wel nog altijd verder stijgen. Met bloemkool op 1, spruiten op 2.” Vandaag gaat ook aandacht naar nieuwe teelten, zoals peulvruchten. Denk maar aan kikkererwten, linzen…” Dat zijn heel kleine teelten die elders (veel) goedkoper kunnen worden geteeld dan hier. We focussen beter verder op wat we sterk en goed in zijn dan om te proberen om het warm water uit te vinden. Het heeft volgens mij geen zin om hier te pushen om bepaalde teelten te zetten die veel meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen