Startpagina Archief

Ziektepreventie

bij jongvee

De opfokkosten van jongvee zijn niet altijd volledig in beeld te brengen, toch is iedereen het er wel over eens dat het opfokken van een kalf tot een volwassen koe flink wat geld kost. De meest economische manier om dit te realiseren is dus om zo weinig mogelijk kalveren op te fokken tot een volwassen koe zonder dat de continuïteit van het veebedrijf in het gedrang komt. Als er weinig kalveren opgefokt worden, moet je alles doen om de uitval tot een minimum te beperken.

De laatste jaren werd er al heel veel ingezet op duurzaamheid en langleefbaarheid van koeien en dit zal in de toekomst zeker niet afnemen. Dit houdt in dat pinken en vaarzen uitermate sterk moeten zijn als hen een lange ‘carrière’, als bijvoorbeeld een melkkoe, te wachten staat. Een kalf die een ernstige ziekte (diarree, luchtwegproblemen…) meegemaakt heeft op jonge leeftijd, zal de gevolgen hiervan haar hele leven meedragen. Ze zal als pink minder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen