Startpagina Archief

Vlaamse instellingen en private bedrijven zetten in projecten met drones volop in op bedrijfsefficiëntie

Dat een landbouwer zelf een drone koopt om bij de bedrijfsvoering in te zetten, is (verre) toekomstmuziek. Misschien is het ook niet haalbaar en verwacht. Vandaag gebruiken grotere en overkoepelende organisaties en (onderzoeks)instellingen drones. Precisielandbouw levert ongetwijfeld lagere kosten en een productieverbetering voor de boer op. Ook in de nasleep van de coronacris met de vele uitdagingen (rentabiliteit, milieu...) wordt de inzet van drones belangrijker. “Maar cijfers over de inzet van drones in de landbouw zijn niet beschikbaar.” Een stand van zaken in Vlaanderen.

Vooral onderzoekscentra en commerciële bedrijven zijn vandaag actief in de drone-sector. “Het is al een hele tijd duidelijk dat drones nuttige toepassingen zullen vinden in de landbouw, niet het minst in de fruitteelt”, zegt Vlaams parlementslid Karolien Grosemans (N-VA), die een stand van zaken over de inzet van drones in de landbouw opvroeg aan Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V).

Vooreerst dit: landbouwbedrijven die van dronetoepassingen gebruik maken, moeten dat niet melden. Concrete cijfers over de inzet van drones...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen