Startpagina Archief

“Beregening was zelfs al nodig voor de opkomst”

Nooit vroeger in het jaar werden door de aanhoudende droogte captatieverboden opgelegd in ecologisch kwetsbare gebieden. Voor heel wat landbouwers dreigt een ramp nu de gewassen (veel) te weinig water krijgen. “Wat kunnen we anders doen dan beregenen”, zucht landbouwer Joost Dewicke uit Nieuwpoort. “Beregening was al nodig voor de opkomst.”

Het is droog, kurkdroog. En dat laat zich weer sterk voelen. Voor het derde jaar op rij kloppen we hitte- en warmterecords. In maart en april regende het nauwelijks, en ook in mei bleven de droog staande pluviometers smeken om wat water, maar die smeekbedes worden niet verhoord. Ook de voorbije dagen regende het niet of nauwelijks en ook de voorspellingen beloven weinig of geen beterschap.

Heel lage debieten

Zo was april overal in Vlaanderen een droge en warme maand. Dat zorgde op veel plaatsen voor een duidelijke daling in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen