Startpagina Archief

“Ik hoop dat ngo’s een calamiteit niet misbruiken in antivleescampagnes”

Slachthuizen in Duitsland, Nederland en de VS moesten de deuren tijdelijk sluiten vanwege coronabesmettingen. België ontspringt vooralsnog de dans. Volgens gedelegeerd bestuurder Michael Gore zijn problemen in ons land niet uitgesloten, maar is de kans door goed beleid wel fors kleiner dan elders. “Van overvolle busjes of massale huisvesting is bij ons geen sprake.”

In Amerika is een groot aantal slachthuizen gesloten vanwege coronabesmettingen. Het gaat om grote firma’s als Smithfield Foods, JBS en Tyson Foods. De problematiek leek typisch Amerikaans: veel werknemers bleven mogelijk doorwerken omdat bij ziekteverlof het salaris stopt of enorm wordt gekort.

Inmiddels grijpt de problematiek ook in Duitsland om zich heen, bij onder meer Westfleisch en Müller Fleisch. Hier wordt gewezen op de slechte huisvesting van arbeidsmigranten. Deze week werden in Nederland 600 medewerkers van een slachthuis...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen