Startpagina Archief

“Ik zag door het coronavirus de dood in de ogen, maar een boer is gesterkt door het harde labeur”

Tranen in de ogen. Zo gelukkig was hij dat hij weer in de vertrouwde omgeving thuis kwam. Pierre Vanhentenrijck kreeg na zijn verblijf in het ziekenhuis Virga Jesse in Hasselt, na behandeling van het coronavirus, een warm welkom van familie en buren. “Je moet als boer geregeld met tegenslagen afrekenen, maar je wordt gehard door het werk. Dat hielp mij om deze strijd toch te winnen. Je wenst deze miserie niemand toe.” Een sterk verhaal van vechtlust en grote hoop.

Pierre Vanhentenrijck (67) uit Sint-Truiden is één van de vele slachtoffers van het coronavirus, die na een behandeling op de intensieve dienst van een ziekenhuis, gelukkig weer naar huis kon.

De familienaam Vanhentenrijck staat in de wijde omgeving van Sint-Truiden bekend om het landbouwwerk. “Boeren, van generaties op generaties”, zegt Pierre Vanhentenrijck, enkele dagen nadat hij het Hasselts ziekenhuis heeft verlaten.

Beesten, grond en fruitteelt

Het landbouwbedrijf wordt nu verdergezet door zijn enige...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen