Startpagina Archief

“Grote sterkte van Vlaams landbouwonderzoek is nét samenwerking en uitwisseling van expertise”

ILVO-topman Joris Relaes is ontstemd én misnoegd. Geruchten dat het ILVO-onderzoek én de praktijkcentra onvoldoende met elkaar zouden samenwerken, ontkracht hij met klem. “De versnippering en de decentrale structuur van het onderzoeklandschap voor land- en tuinbouw in Vlaanderen (met praktijkcentra, universiteiten én ILVO) is hier in Vlaanderen precies dé meerwaarde en is onze grote sterkte. ILVO wil de motor blijven, ook richting Europees onderzoeksgeld.” Vlaanderen is innovatie. Wereldwijd.

Joris Relaes, administrateur-generaal van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), rijdt elektrisch. Het lijkt misschien een detail, maar dat is het niet. Het matcht perfect met 1 van de 5 basiswaarden van het ILVO: de voorbeeldfunctie.

Vlaamse financiering

De 4 andere waarden waar je het ILVO mag op aans, zijn professionalisme, proactief zijn, een positieve houding én samenwerking. Juist over die samenwerking is een en ander te doen, zeker nadat een gerucht de kop opstak dat de synergie tussen de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen