Gebruik van insecten als alternatieve dierlijke eiwitbron stimuleren
Door de groeiende wereldbevolking komt de eiwitproductie voor diervoeder en voedsel onder druk te staan. Onderzoekers willen een bijdrage leveren aan het gebruik van nieuwe eiwitbronnen in diervoeder en voedsel in Europa. Het onderzoek naar insectenkweek bij Inagro kan verder doorgroeien dankzij de goedkeuring van het nieuwe project Susinchain. Daarin werken het praktijkcentrum, KU Leuven en 34 andere partners samen om de insectenwaardeketen rendabel te maken en markten te vinden voor gekweekte insecten.

In 2050 zal de wereldbevolking naar schatting bestaan uit 9,1 miljard mensen. Wereldwijd veranderen voedingspatronen aanzienlijk, waardoor er ongeveer 60 % meer voedselproductie nodig zal zijn. Daarin is de levering van eiwit voor diervoeder en voedsel de beperkende factor. Een overstap naar andere eiwitbronnen dringt zich dan ook op.
Eetbare insecten kunnen overleven op laagwaardige nevenstromen uit de voedselproductie. Bovendien worden ze efficiënt opgewaardeerd tot hoogwaardige eiwitten,...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement