Startpagina Economie

Clarebout wil honderden miljoenen steken in nieuwe fabriek

Clarebout Potatoes wil in Frameries, in de provincie Henegouwen, een nieuwe fabriek bouwen. De investering bedraagt in eerste aanleg €300 miljoen en helpt het bedrijf haar positie als grootste producent van diepvriesfrieten verstevigen. De plannen zijn nog onder voorbehoud van een haalbaarheidsstudie en overleg met de omgeving. Bovendien wordt de productievestiging in Waasten eerst nog verder afgewerkt.

Het aardappelverwerkende bedrijf Clarebout Potatoes gaat in Frameries, in de provincie Henegouwen, een nieuwe productievestiging bouwen. De plannen zijn maandag voorgesteld in aanwezigheid van burgemeester Jean-Marc Dupont (PS) en andere belangrijke personen uit de Waalse politiek. De investering bedraagt €300 miljoen maar dat bedrag kan oplopen tot €500 miljoen, aldus de West-Vlaamse onderneming. De investering levert op termijn circa 300 tot 500 extra banen op. Die komen bovenop de 1.500 personen die Clarebout al tewerk stelt in Vlaanderen en Wallonië, waaronder overigens veel Franse...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs stijgt opnieuw

Aardappelen Na een stijging vorige week, stijgt de Belgapom prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger deze week opnieuw. Ditmaal van 450 naar 500 euro per ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken