Clarebout is verdubbeld in drie jaar tijd
Clarebout behoort tot die opmerkelijke groep West-Vlaamse agri- en foodbedrijven die de wereldtop in hun segment hebben bereikt. De aardappelverwerker groeide de afgelopen jaren snel. Volgens directeur aankoop aardappelen Yves Capoen komt dit deels door de groei van de totale frietmarkt, maar vooral door flexibiliteit naar klanten te tonen, te focussen op private label en een hechte band met telers te ontwikkelen.

Clarebout Potatoes heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt. Het bedrijf is inmiddels de grootste producent van voorgebakken diepgevroren aardappelproducten van Europa. Wereldwijd is het bedrijf na twee Amerikaanse en een Canadees bedrijf de nummer vier. In 2017 klopte de onderneming ongeveer €600 miljoen omzet en €22 miljoen winst. Clarebout tekent voor een productiecapaciteit van circa 700.000 ton per jaar. CEO en eigenaar is Jan Clarebout (58).
Clarebout telt twee productiesites. Eén in het West-Vlaamse Nieuwkerke en één op 11...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement