Startpagina Varkens

Autogene vaccins bieden flexibiliteit bij ziektebestrijding in de varkenshouderij

Autogene vaccins zijn op maat gemaakte vaccins gemaakt van bacteriën of virussen van een mens of dier. Ze worden gebruikt om het immuunsysteem te helpen infecties te bestrijden wanneer er geen commercieel vaccin beschikbaar is.

Deze vaccins worden gemaakt door de specifieke ziektekiemen van de patiënt te verzamelen, door ze te inactiveren en door ze dan opnieuw te introduceren om immuniteit op te wekken. Autogene vaccins zijn een zeer goede optie voor ziektepreventie in de varkenshouderij. Ze passen ook in de evolutie naar een lager antibioticagebruik, aangezien de wereldwijde toename van bacteriële resistentie tegen antibiotica algemeen wordt erkend als een belangrijk gezondheidsprobleem. Daarnaast zijn ziekte-uitdagingen in moderne productiesystemen net zo dynamisch als de systemen zelf. Aangezien...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Optimaliseren van voederopname, groeiprestaties en uniformiteit

Varkens In het Unipig-onderzoeksproject gaan ILVO en KU Leuven op zoek naar strategieën om de uniformiteit tussen dieren in eenzelfde productieronde te verhogen. Uit 2 recente proeven blijkt dat het bijkomend aanbieden van nat snoepvoeder in een vertrouwde kom bovenop speenvoeder in een standaardvoederbak de voederopname tijdens de eerste week na het spenen verhoogt.
Meer artikelen bekijken