Fedagrim steekt zijn nek uit. Dat is wel het minste dat je kan zeggen over de inhoud van het Landbouwpact dat de organisatie in november lanceerde. “Wij hebben niet de wijsheid in pacht maar het pact is een leidraad voor input”, legt Fedagrim Johan Colpaert uit. Enkele onderwerpen later klinkt de Altez-CEO zoals vanouds echter weer recht voor de raap. “‘t Is toch niet omdat dingen gevoelig liggen, dat ze niet gezegd mogen worden?”
«De Vlaamse mestverwerking is een typisch voorbeeld om iets lokaal met een kortzichtige regionale
tunnelvisie te willen oplossen wat op een grotere schaal veel meer en goedkopere mogelijkheden biedt.»«Vlaanderen wil op het vlak van natuur te hard de beste van de klas zijn, terwijl Wallonië eerder een afwachtende houding aanneemt.»
De lancering van het ‘Landbouwpact voor een faire en leefbare landbouw’ gebeurde tijdens de tweede Staten-Generaal die in november plaats vond (zie Landbouwleven van 17 november). In tien ‘oproepen’ bundelde de Belgische federatie van de toeleveranciers van machines, gebouwen en uitrustingen voor de landbouw en voor de groenvoorzieningen (Fedagrim) haar aanbevelingen voor het beleid. Landbouwleven ging in gesprek met Fedagrim-...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
BedrijfsnieuwsManitou toonde vorige maand op Agribex in Brussel zijn eerste elektrische verreiker voor de landbouw. Omdat er geen emissies zijn, kan de MLT 625e perfect gebruikt worden in bijvoorbeeld gesloten stallen en serres.