Startpagina Actueel

Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden

De conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt lichtjes. De tevredenheid over de komende 6 maanden is toegenomen, terwijl de beoordeling van de afgelopen 6 maanden iets afneemt. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse landbouwconjunctuurenquête van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) waaraan 448 landbouwers uit het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) in maart hebben deelgenomen.

Twee belangrijke factoren spelen een rol bij deze ontwikkeling. Enerzijds zijn er goede prijzen voor dierlijke producten, gecombineerd met dalende inputkosten voor deze sectoren. Anderzijds hebben de weersomstandigheden het normale verloop van de markt voor sommige plantaardige sectoren verstoord.

Goede resultaten in de varkenssector

Een opvallende stijger is de varkenssector, die na een aantal goede resultaten blijft...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken