Laurierteelt ontsnapt niet aan duurzaamheidsstreven
Matjes uit recyclagemateriaal die voorkomen dat potplanten uitdrogen, hergebruik van niet opgenomen water, zonnepanelen die het eigen elektriciteitsverbruik dekken, de inzet van personeel uit een maatwerkbedrijf…: het zijn kleine elementen die leren dat ook het kweken van laurier niet ontsnapt aan het duurzaamheidsdenken.

Voor Jeroen Meus is het een vast ingrediënt voor zijn ‘bouquet garni’ in Dagelijkse Kost, voor heel wat Britten en Europeanen is het de terrasplant bij uitstek. De Vlaamse sierplant Laurus nobilis is samen met de Gentse azalea en de Hongaarse roos één van de weinige niet eetbare producten die erkend zijn als streekproduct. Vanuit Oost- en West-Vlaanderen komen elk jaar afgerond 100.000 laurierplanten op de markt, waarmee de Vlaamse laurier instaat voor ongeveer de helft van de Europese markt. 90% van onze Vlaamse laurierplanten is voor de...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement